Fotografia kulinarna

  • fotografia

    KULINARNA

    fotograf kulinarny Warszawa, zdjęcia dań Warszawa, fotografia jedzenia, fotograf gastronomiczny, sesje kulinarne, fotografowanie jedzenia Warszawa, fotografie restauracyjne Warszawa, fotograf potraw Warszawa, fotograf jedzenia na Instagram Warszawa

oferta dla gastronomii

zdjęcia dań

Fotografia kulinarna, będąca gałęzią fotografii, koncentruje się na tworzeniu estetycznych i apetycznych obrazów potraw, dań oraz wszelkich aspektów związanych z gotowaniem i jedzeniem. Jej celem jest przede wszystkim prezentacja jedzenia w sposób atrakcyjny, zachęcający i apetyczny dla widza, stając się kluczowym elementem w promocji restauracji, kawiarni oraz produktów spożywczych. Poprzez odpowiednie oświetlenie, kompozycję oraz detale, fotografowie kulinarni starają się uchwycić esencję smaku i zapachu potraw, kreując niepowtarzalną atmosferę wokół nich. Zdjęcia dań odgrywają istotną rolę w kształtowaniu wizerunku marki, przyciągając uwagę Klientów oraz pomagają wyróżnić się na konkurencyjnym rynku gastronomicznym.

w czym mogą pomóc

nasza zdjęcia?

KREOWANIE WIZERUNKU MARKI

estetyczne i profesjonalne zdjęcia potraw pomogą w budowaniu pozytywnego wizerunku marki, prezentując wysoką jakość oferowanych produktów lub usług

WIĘKSZA ATRAKCYJNOŚĆ MENU

apetyczne zdjęcia Twoim menu drukowanym lub soczyste ilustracje na stronie www mogą wpływać na decyzję o wyborze Twojego lokalu przez Klienta

WSPARCIE KAMPANII REKLAMOWYCH

fotografie potraw są często wykorzystywane w kampaniach reklamowych online i offline, aby promować nowe dania, specjalne oferty czy wydarzenia kulinarne.

MEDIA SPOŁECZNOŚCIOWE

jakościowe zdjęcia kulinarne sumienie umieszczane na profilach Twojej marki zwiększają zasięgi i wpływają na pozytywny odbiór miejsca wśród obserwujących

CONTENT MARCETING

fotografia kulinarna może być wykorzystywana jako część strategii content marketingowej, w postaci blogów kulinarnych, artykułów online czy e-booków

KSIĄŻKI KULINARNE

w książkach kucharskich, magazynach kulinar­nych czy publikacjach branżowych, fotografie dań są kluczowym elementem rzutującym na odbiór dzieła i decyzji o jego zakupie

dania

W RESTAURACJI

Nasze miejsce na ziemi

Wśród malowniczych ziem doliny Bugu, w okolicach Siemiatycz, powstał Folwark Księżnej Anny, nawiązujący w swym architektonicznym kształcie do zabudowań dworskich z XVIII wieku.  Usytuowany na dawnym miejscu owczarni – folwarku Księżnej Anny Jabłonowskiej, swą nazwą, wnętrzem i polską kuchnią hołduje tradycji i pamięci czasów dawnych. Przy czym nowocześni właściciele i współcześni kucharze tę myśl dawną doskonalą, o czym przekonają Gości zarówno niezwykle urocze wnętrza, urządzone na wzór dawnych sal dworskich, z nutą nowoczesności jak i suto zastawione stoły i domowe zapachy przywołujące na myśl obfite biesiady szlacheckie lat dawnych.

Folwark Księżnej Anny, położony przy głównej drodze powiatowej, wśród zielonych łąk, to miejsce, w którym zaczerpniesz świeżego powietrza, odpoczniesz wraz z rodziną od zgiełku miasta, spróbujesz polskiego żuru i tradycyjnie przygotowanej kaczki.

Klimatyczne miejsce na Podlasiu

Doskonały lokal na imprezę

Mamy dwie sale restauracyjne:  “Księżnej Anny” (ok. 25 osób) i “Siemiatycze z początków XX wieku” (ok. 60 osób) oraz Salę Bankietową, w której przygotowujemy wesela, konferencje, spotkania rodzinne i inne imprezy okolicznościowe (nawet dla 300 osób).
Dysponujemy monitorowanym, dużym, utwardzonym parkingiem i pokojami gościnnymi. Wkrótce powstanie tu też plac zabaw dla najmłodszych.
Pomyśleliśmy też o komfortowych, uwodzących nie tylko czystością, ale też niepowtarzalnym klimatem toaletach, gdzie nowoczesność puszcza oko tradycji, Panie mają wygodny szezlong na pogaduchy, panów wita Ojciec Chrzestny, a dzieci wygodnie się przewija.

Rustykalne wnętrza, które charakteryzuje przetarte drewno, kamień, elementy metalowe, surowe kinkiety, z pieczołowitością wieszane koronkowe zasłony, grube kotary krzyżują się z ciepłem domu rodzinnego, paterami z domowymi ciastami, ręcznie dzierganymi koronkami i ciepłem świec.

Posiadamy 60 m2 powierzchni kuchennej, co sprawia, że jesteśmy w stanie bardzo sprawnie serwować dania dla naprawdę licznych grup Gości. Całość lokalu jest całkowicie bezpieczna dla najmłodszych. Planujemy wybudowanie Letniego Ogrodu na tarasie z widokiem na plac zabaw. Budynek jest parterowy bez schodów i utrudnień dla niepełnosprawnych

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.

O nas

w mediach

SMAKI LATA W TVP BIAŁYSTOK

Marcin opowiada o smakach Podlasia i przygotowuje wątróbkę na chałce z malinami.

SMAKI PODLASIA - RADIO BIAŁYSTOK

Kotlety cielęce marynowane trawą żubrową - przepis Marcina Balińskiego

SMAKI PODLASIA - RADIO BIAŁYSTOK

Zupa śledziowa na zimno - przepis Marcina Balińskiego z Siemiatycz

SMAKI PODLASIA - RADIO BIAŁYSTOK

Giczki jagnięce z przepisu Marcina

ROLNIK SZUKA ŻONY - NAGRANIE W FOLWARKU

4 edycja Rolnik Szuka Żony i intymna rozmowa w naszym letnim ogródku

JEDYNE TAKIE MIEJSCE - POLSKIE RADIO JEDYNKA

Program o Siemiatyczach i lokalnej kuchni. Rozmowa z Martą Januszewską i Sławą Bieńczycką.